Welcome to NeoOffice Forums
NeoOffice
 
Official online support site for NeoOffice

Trinity
· Home
· Private Messages
· Your Account


RSS Feeds
· NeoOffice Releases
· Forum Posts
· Beta Releases
· Headlines


Twitter Feeds
· @NeoOffice


Download NeoOffice
· Get NeoOffice
· Get the Latest Patch
· Language Packs
· User Guide
· User Guide Volume 2


Other Websites
· NeoOffice.org
· NeoWiki


Languages
Select Interface Language:



  
trinity.neooffice.org :: View topic - Must save before inserting or deleting row in Calc
 Forum FAQForum FAQ   SearchSearch   UsergroupsUsergroups   ProfileProfile   Private MessagesPrivate Messages   Log inLog in 

Must save before inserting or deleting row in Calc
Users who have purchased direct support within the last year can post

 
Post new topic   Reply to topic    trinity.neooffice.org Forum Index -> NeoOffice Support
View previous topic :: View next topic  
Author Message
PeterJWhite
Blue Pill


Joined: Oct 21, 2009
Posts: 3

PostPosted: Thu Jul 19, 2012 8:28 am    Post subject: Must save before inserting or deleting row in Calc Reply with quote

Using .xls format, running Lion, unless I have a saved document, I can't add or delete a row in Calc. I'm using 3.2.1 Patch 6

I'm not sure when this started happening, but it's been at least a week or so. I thought the file was corrupted so I copied everything to a new file. Same issue.

Any thoughts?

Thanks,

Peter White
Hillsborough, NH
Back to top
View user's profile Send private message
pluby
The Architect
The Architect


Joined: Jun 16, 2003
Posts: 11385
Location: California, USA

PostPosted: Thu Jul 19, 2012 8:37 am    Post subject: Reply with quote

I cannot reproduce what you describe with any of my .xls files so can you install the latest patch (NeoOffice 3.2.1 Patch 7 is the current patch) from the patch download page.

If the same behavior still occurs with the latest patch, can you provide either a set of steps or attach a sample document that we can use to reproduce what you are seeing on our machines?

Instructions for attaching a sample document are in this forum post.

Patrick

_________________
NeoOffice engineer
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
pluby
The Architect
The Architect


Joined: Jun 16, 2003
Posts: 11385
Location: California, USA

PostPosted: Thu Jul 19, 2012 9:14 am    Post subject: Reply with quote

I have one other request for you: can you tell us what error message, if any, is displayed when inserting or removing a row fails?

Patrick

_________________
NeoOffice engineer
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
PeterJWhite
Blue Pill


Joined: Oct 21, 2009
Posts: 3

PostPosted: Thu Jul 19, 2012 9:53 am    Post subject: Reply with quote

Hi Patrick,

I installed Patch 7. Now it doesn't happen.

When it did happen, there was no error message. I just selected an action from the menu, and then nothing happened.

If there's any further misbehavior, I'll send a copy of the file.

Thanks,

Peter White
Hillsborough, NH
Back to top
View user's profile Send private message
pluby
The Architect
The Architect


Joined: Jun 16, 2003
Posts: 11385
Location: California, USA

PostPosted: Thu Jul 19, 2012 10:08 am    Post subject: Reply with quote

That is good to hear that the latest patch fixed the issue for you. But if the problem appears again, we will definitely investigate your sample file.

Patrick

_________________
NeoOffice engineer
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
PeterJWhite
Blue Pill


Joined: Oct 21, 2009
Posts: 3

PostPosted: Thu Jul 19, 2012 12:37 pm    Post subject: Reply with quote

Patrick,

The problem turned out to be a utility I'm using, "MenuEverywhere".

Sorry for wasting your time.

Peter White
Hillsborough, NH
Back to top
View user's profile Send private message
pluby
The Architect
The Architect


Joined: Jun 16, 2003
Posts: 11385
Location: California, USA

PostPosted: Thu Jul 19, 2012 1:49 pm    Post subject: Reply with quote

PeterJWhite wrote:
The problem turned out to be a utility I'm using, "MenuEverywhere".


Although we don't support haxies as they tend to cause breakage in large, complex applications like NeoOffice or Microsoft Office, if you want to keep using that particular haxie you may want to try NeoOffice 3.3 Beta and its latest patch before you remove the haxie.

In NeoOffice 3.3 Beta, we have replaced all our Java code that we have used through NeoOffice 3.2.1 to manage windows, menus, and printing. Apple considers Java to be an obsolete technology so we replace all that Java code with native Cocoa code.

Maybe that haxie will be incompatible with NeoOffice 3.3 Beta but we have found that Java-based applications like NeoOffice 3.2.1 tend to be much more sensitive to haxies than Cocoa applications so it may be worth a try.

Hope that helps,

Patrick

_________________
NeoOffice engineer
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    trinity.neooffice.org Forum Index -> NeoOffice Support All times are GMT - 7 Hours
Page 1 of 1

 
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You cannot download files in this forum

Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group

All logos and trademarks in this site are property of their respective owner. The comments are property of their posters, all the rest © Planamesa Inc.
NeoOffice is a registered trademark of Planamesa Inc. and may not be used without permission.
PHP-Nuke Copyright © 2005 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Page Generation: 0.05 Seconds