Welcome to NeoOffice developer notes and announcements
NeoOffice
Developer notes and announcements
 
 

Problems after upgrading to Sierra or High Sierra? Try these steps
Problems after upgrading to NeoOffice 2017? Try these steps
Download or installation problems? Try these steps


Support
· NeoOffice Support
· NeoWiki


Announcements
· Twitter @NeoOffice


Downloads
· Download NeoOffice


RSS Feeds
· Announcements Only
· All Posts


  
NeoOffice :: View topic - Error message and Hang of NeoOffice 1.2 Alpha
Error message and Hang of NeoOffice 1.2 Alpha
 
Post new topic   Reply to topic    NeoOffice Forum Index -> NeoOffice Testing
View previous topic :: View next topic  
Author Message
PjonesCET
Red Pill


Joined: Dec 11, 2005
Posts: 7

PostPosted: Sun Dec 11, 2005 12:33 pm    Post subject: Error message and Hang of NeoOffice 1.2 Alpha Reply with quote

I'm trying out NeoOffice 1.2 alpha (with or without the latest patch) I can create a Document and when I save; I "can" export as PDF. I can not however; save the document in any standrd format. I receive an erro Message That Starts off "Error can not locate Basic..... " and it Hangs at this point. the Window can not be dismissed. I then have to force quit.

Use OSX.3.9, on G4-500 1.5 GB RAm and 120GB Hard Drive about 1/3 full.

Suggestions?
Back to top
View user's profile Send private message
jjmckenzie51
The Anomaly


Joined: Apr 01, 2005
Posts: 1055
Location: Southeastern Arizona

PostPosted: Sun Dec 11, 2005 12:46 pm    Post subject: Re: Error message and Hang of NeoOffice 1.2 Alpha Reply with quote

PjonesCET wrote:
I'm trying out NeoOffice 1.2 alpha (with or without the latest patch) I can create a Document and when I save; I "can" export as PDF. I can not however; save the document in any standrd format. I receive an erro Message That Starts off "Error can not locate Basic..... " and it Hangs at this point. the Window can not be dismissed. I then have to force quit.

Use OSX.3.9, on G4-500 1.5 GB RAm and 120GB Hard Drive about 1/3 full.

Suggestions?


This happened in the past. There is a subject on the Wiki on how to 'fix' this error.

James
[Moved as this is the proper place to put support questions and welcome to NeoOffice]
Builder/Tester
Back to top
View user's profile Send private message
PjonesCET
Red Pill


Joined: Dec 11, 2005
Posts: 7

PostPosted: Sun Dec 11, 2005 1:00 pm    Post subject: Reply with quote

I went to NeoWiki and could not locate anything about the problem.

Although a long time Mac User (since SE/30 Days); I am a new user to this forum. And new to NeoOffice.
Back to top
View user's profile Send private message
PjonesCET
Red Pill


Joined: Dec 11, 2005
Posts: 7

PostPosted: Sun Dec 11, 2005 1:44 pm    Post subject: Reply with quote

Allthough I looked on Wiki site for cure, I found none. I did find a cure, which seems as bug to me.

I had used stuffit to compress a NeoOffice install I had.

Turns out that was the wrong thing to do.

You know the old adage about curosity killed the cat. Well I decided on hunch to unstuffing NeoOfficeJ.

Sure enough!! by uncompressing "J" I am now able to save documents in NeoOffice.

Seems that if you install the J version first, the regular version won't work without it.
Back to top
View user's profile Send private message
jjmckenzie51
The Anomaly


Joined: Apr 01, 2005
Posts: 1055
Location: Southeastern Arizona

PostPosted: Sun Dec 11, 2005 7:58 pm    Post subject: Reply with quote

PjonesCET wrote:

Sure enough!! by uncompressing "J" I am now able to save documents in NeoOffice.

Seems that if you install the J version first, the regular version won't work without it.


Patrick:

Looks like another problem to fix as using NeoOffice 1.2 requires the installation of NeoOffice/J 1.1. I thought that there was an entry on the Wiki that discussed how to get around this error, sorry for the misinformation.

James
Back to top
View user's profile Send private message
pluby
The Architect
The Architect


Joined: Jun 16, 2003
Posts: 11805
Location: California, USA

PostPosted: Sun Dec 11, 2005 9:18 pm    Post subject: Reply with quote

Actually, this sounds identical to bug 1167 which fixed in "Patch-1" and later patches. Most likely, the original poster has an external BASIC library that like in bug 1167.

Patrick
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
PjonesCET
Red Pill


Joined: Dec 11, 2005
Posts: 7

PostPosted: Mon Dec 12, 2005 10:14 am    Post subject: Reply with quote

To my knowledge I am unaware of any other Libarary installation. I have run all the Java Updates from Apple as they have come out. And I only installed the NeoOfficeJ one time. (neoOfficeJ 1.1 beta).

I ran the NeoOffice 1.2 Alpha and the the version 5 patch, and received the error as stated.

I am using OSX.3.9 with all current updates from Apple.
Back to top
View user's profile Send private message
pluby
The Architect
The Architect


Joined: Jun 16, 2003
Posts: 11805
Location: California, USA

PostPosted: Mon Dec 12, 2005 10:19 am    Post subject: Reply with quote

PjonesCET wrote:
To my knowledge I am unaware of any other Libarary installation. I have run all the Java Updates from Apple as they have come out. And I only installed the NeoOfficeJ one time. (neoOfficeJ 1.1 beta).

I ran the NeoOffice 1.2 Alpha and the the version 5 patch, and received the error as stated.

I am using OSX.3.9 with all current updates from Apple.


Can you quit Neo, create a zip file of your ~/Library/Preferences/NeoOffice-1.x folder, and attach it to bug 1167? It may be that you found more cases of the bug 1167 that I need to fix.

Also, add yourself to the CC: list in bug 1167 and we can continue the discussion in the bug after I look at your zip file.

Patrick
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
PjonesCET
Red Pill


Joined: Dec 11, 2005
Posts: 7

PostPosted: Mon Dec 12, 2005 10:36 am    Post subject: Reply with quote

Is This in Bugzilla?
Back to top
View user's profile Send private message
pluby
The Architect
The Architect


Joined: Jun 16, 2003
Posts: 11805
Location: California, USA

PostPosted: Mon Dec 12, 2005 10:40 am    Post subject: Reply with quote

PjonesCET wrote:
Is This in Bugzilla?


Yes. Use the bug 1167 link that is in my earlier posting in this topic.

Patrick
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
PjonesCET
Red Pill


Joined: Dec 11, 2005
Posts: 7

PostPosted: Mon Dec 12, 2005 12:10 pm    Post subject: Reply with quote

Have set up account. Attached the file you requested. and added my name to the CC list
Back to top
View user's profile Send private message
PjonesCET
Red Pill


Joined: Dec 11, 2005
Posts: 7

PostPosted: Tue Dec 13, 2005 8:50 am    Post subject: Reply with quote

Red Pill, please go to Bugzilla and read my most recent report concerning the Test patch, you left.

The Patch appears to have cured the problem. A side benefit is that the opening screen appears to show files loading faster as well
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    NeoOffice Forum Index -> NeoOffice Testing All times are GMT - 7 Hours
Page 1 of 1

 
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You cannot download files in this forum

Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group

All logos and trademarks in this site are property of their respective owner. The comments are property of their posters, all the rest © Planamesa Inc.
NeoOffice is a registered trademark of Planamesa Inc. and may not be used without permission.
PHP-Nuke Copyright © 2005 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Page Generation: 0.03 Seconds