Welcome to NeoOffice developer notes and announcements
NeoOffice
Developer notes and announcements
 
 

Download or installation problems? Try these steps
Problems after upgrading to NeoOffice 2022? Try these steps


Support
· NeoOffice Support
· NeoWiki


Announcements
· Twitter @NeoOffice


Downloads
· Download NeoOffice


RSS Feeds
· Announcements Only
· All Posts


  
NeoOffice :: View topic - Need a Title for a New Article
Need a Title for a New Article
 
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    NeoOffice Forum Index -> NeoWiki and Website Development
View previous topic :: View next topic  
Author Message
Lorinda
Captain Mifune


Joined: Jun 20, 2006
Posts: 2051
Location: Midwest, USA

PostPosted: Fri Jul 13, 2007 6:04 pm    Post subject: Need a Title for a New Article Reply with quote

There is a draft of a new wiki article on using some types of fields here.

It is tentatively titled "Using Templates Without Data Sources" but I'm not sure that this is the best title.

I'm open to other suggestions before I move it from my "in progress" page to it's "final" location.

Thanks,

Lorinda
Back to top
View user's profile Send private message
sardisson
Town Crier
Town Crier


Joined: Feb 01, 2004
Posts: 4588

PostPosted: Fri Jul 13, 2007 8:11 pm    Post subject: Reply with quote

I think the title needs to include "Fields" somehow, but I don't know how Sad

Smokey

_________________
"[...] whether the duck drinks hot chocolate or coffee is irrelevant." -- ovvldc and sardisson in the NeoWiki
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
LemonAid
The Anomaly


Joined: Nov 21, 2005
Posts: 1285
Location: Witless Protection Program

PostPosted: Fri Jul 13, 2007 10:53 pm    Post subject: Reply with quote

Good Article Lorinda,

When I read the article and the article seems to be about Fields, Fields, and Fields!
A better title might be: "Using Fields in Templates, without Data Sources"

"without Data Sources" is a minor point, but important.

Gosh, I love these GREAT new articles. I sometimes wonder the the Mystic Wiki Elves ... are on/taking? Rolling Eyes

Philip ( Current up to his ... backside in words! Shocked )
Back to top
View user's profile Send private message
Lorinda
Captain Mifune


Joined: Jun 20, 2006
Posts: 2051
Location: Midwest, USA

PostPosted: Sat Jul 14, 2007 4:51 am    Post subject: Reply with quote

Ah you both caught a mistake in my title! It was supposed to be "Using Fields without Data Sources."

I obviously typed it wrong when I started working on the article, and I didn't notice last night when I copied the title over to my post. The technique isn't restricted to Templates.

I knew there was a reason I decided to work on it on my "in progress" page rather than give it a "permanent" title first!

Lorinda
Back to top
View user's profile Send private message
Lorinda
Captain Mifune


Joined: Jun 20, 2006
Posts: 2051
Location: Midwest, USA

PostPosted: Sun Jul 15, 2007 12:21 pm    Post subject: Reply with quote

I opted for "Using Fields Without Data Sources" and it's now in the list of Writer specific tips. (I don't know if it works in any of the other modules)

Lorinda
Back to top
View user's profile Send private message
LemonAid
The Anomaly


Joined: Nov 21, 2005
Posts: 1285
Location: Witless Protection Program

PostPosted: Sun Jul 15, 2007 4:43 pm    Post subject: Reply with quote

Outstanding!

Philip ( singing praises of Mystic Wiki Elves! Very Happy )
Back to top
View user's profile Send private message
jgd
Agent Smith


Joined: Feb 27, 2005
Posts: 1531
Location: France

PostPosted: Tue Jul 17, 2007 12:53 pm    Post subject: Reply with quote

Lorinda,

I just translated your article (beautiful Smile ) and I've two questions:

1) In the User Fields section, I presume that a Value has to be entered and not only a Name?

2) Sorry, I don't understand "plain" variable, therefore I don't know how I can translate: I used "simple", but I'm not sure that that makes sense?

Jacqueline
Back to top
View user's profile Send private message AIM Address
Lorinda
Captain Mifune


Joined: Jun 20, 2006
Posts: 2051
Location: Midwest, USA

PostPosted: Tue Jul 17, 2007 1:18 pm    Post subject: Reply with quote

Quick work, Jacqueline!

It is possible, but not necessary to enter a value for the fields when creating the document. If one is creating a template with input fields, the values would normally be left blank originally. I have added an (optional) step to the User Fields section to address this.

By "plain" variable field I mean the field created when the variable was created (unlike User fields, you have to actually insert the variable in order to have it show up in the Input fields list). But I reworded that sentence, too, since I wasn't clear.

Lorinda
Back to top
View user's profile Send private message
jgd
Agent Smith


Joined: Feb 27, 2005
Posts: 1531
Location: France

PostPosted: Wed Jul 18, 2007 1:02 am    Post subject: Reply with quote

Thanks Lorinda. I was able to clarify the Fr version;

Jacqueline
Back to top
View user's profile Send private message AIM Address
Display posts from previous:   
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    NeoOffice Forum Index -> NeoWiki and Website Development All times are GMT - 7 Hours
Page 1 of 1

 
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You cannot download files in this forum

Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group

All logos and trademarks in this site are property of their respective owner. The comments are property of their posters, all the rest © Planamesa Inc.
NeoOffice is a registered trademark of Planamesa Inc. and may not be used without permission.
PHP-Nuke Copyright © 2005 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Page Generation: 0.03 Seconds