Welcome to NeoOffice developer notes and announcements
NeoOffice
Developer notes and announcements
 
 

Download or installation problems? Try these steps
Problems after upgrading to NeoOffice 2017? Try these steps


Support
· NeoOffice Support
· NeoWiki


Announcements
· Twitter @NeoOffice


Downloads
· Download NeoOffice


RSS Feeds
· Announcements Only
· All Posts


  
NeoOffice :: View topic - Cannot use Character Function in Embedded Document
Cannot use Character Function in Embedded Document
 
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    NeoOffice Forum Index -> NeoOffice Beta Releases
View previous topic :: View next topic  
Author Message
gbh
Councilperson


Joined: Jul 28, 2007
Posts: 172

PostPosted: Tue Jul 03, 2012 8:01 am    Post subject: Cannot use Character Function in Embedded Document Reply with quote

If I have an embedded calc document (see attached) and try to highlight any item or letter or number and then go to menu bar under Format I cannot use the Character function (it is grayed out). By contrast, this is not the case when I have items in a regular Calc spreadsheet and can use the Character menu item.
Back to top
View user's profile Send private message
narf
The Anomaly


Joined: Jan 21, 2007
Posts: 1075

PostPosted: Tue Jul 03, 2012 9:42 am    Post subject: Reply with quote

I can reproduce this. Here are some detailed steps for Ed or Patrick:

- open document
- double click on embedded spreadsheet
- select a cell with text in it
- in the input box at the top highlight some of the text
- the menu item Format :: Character is greyed out

By contrast in a spreadsheet the Format :: Character menu item is selectable

I am using test patch 5 found at this Trinity post

Fran
Back to top
View user's profile Send private message
amayze
The Merovingian


Joined: Oct 24, 2005
Posts: 561
Location: Edinburgh, Scotland

PostPosted: Tue Jul 03, 2012 9:52 am    Post subject: Reply with quote

I've been trying to check this and found the following:

Open the Test.odt file
Double click on the spreadsheet to enter it.
Double click on a cell to edit it (insertion point flashes in cell)
Click Format in men bar, Character… menu is greyed out.

If however you open a new spreadsheet
Type some text in a cell and press enter
Double click on the cell
Click Format in menu bar, Character… menu is available.

But also a different problem.

Open Test.odt file
Double click on the spreadsheet to enter it.
Cmd-Tab to a different application
Cmd-Tab back to NeoOffice
The menu only contains Apple and NeoOffice, other menus have gone and don't come back until you click outside the spreadsheet again.

The same problem occurs if you use Cmd-~ to switch between open windows.

(edit: seems fran had the same idea as me!)

Andy
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
gbh
Councilperson


Joined: Jul 28, 2007
Posts: 172

PostPosted: Tue Jul 03, 2012 10:18 am    Post subject: Reply with quote

Yes, I just noticed the same issue!
Back to top
View user's profile Send private message
pluby
The Architect
The Architect


Joined: Jun 16, 2003
Posts: 11856
Location: California, USA

PostPosted: Tue Jul 03, 2012 10:26 am    Post subject: Reply with quote

It appears that there are a lot of issues in our de-Javafied 3.3 Beta code when using embedded spreadsheets. I have to stay away from using a keyboard for at least the next several days but keep posting any issues that you find with gbh's test document when you find then in this forum topic and I will work through them bit by bit as my limited keyboard usage time allows.

Patrick
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
pluby
The Architect
The Architect


Joined: Jun 16, 2003
Posts: 11856
Location: California, USA

PostPosted: Sun Jul 08, 2012 9:37 am    Post subject: Reply with quote

Although I do not have a fix for the native menu bugs that gbh and amayze found, I might have found a new bug. When you select the Format :: Cells menu. In the dialog that appears, click on the Borders tab and the lines in the list of line widths in the middle of the dialog are blank like in the attached screen snapshot.

Is any else seeing this? If so, please post and I will split this new bug into a new forum topic.

Patrick
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
TimT
Agent


Joined: Feb 24, 2009
Posts: 15

PostPosted: Sun Jul 08, 2012 12:16 pm    Post subject: Reply with quote

Looks fine in OSX 10.7.3
3.3 Patch 0
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
sardisson
Town Crier
Town Crier


Joined: Feb 01, 2004
Posts: 4588

PostPosted: Sun Jul 08, 2012 1:34 pm    Post subject: Reply with quote

I see the same thing as TimT (e.g., lines showing like they're supposed to) on 10.5.8.

Smokey

_________________
"[...] whether the duck drinks hot chocolate or coffee is irrelevant." -- ovvldc and sardisson in the NeoWiki
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
sardisson
Town Crier
Town Crier


Joined: Feb 01, 2004
Posts: 4588

PostPosted: Sun Jul 08, 2012 1:38 pm    Post subject: Reply with quote

amayze wrote:
But also a different problem.

Open Test.odt file
Double click on the spreadsheet to enter it.
Cmd-Tab to a different application
Cmd-Tab back to NeoOffice
The menu only contains Apple and NeoOffice, other menus have gone and don't come back until you click outside the spreadsheet again.

The same problem occurs if you use Cmd-~ to switch between open windows.

Another way to trigger this problem is to use any command that shows a window, e.g. Format: Cells, while the sheet is selected. When the "Format Cells" window is closed, the embedded spreadsheet remains active, but only the Apple and NeoOffice menus are present.

(I mention this only because I discovered it while checking to see if I could reproduce the borders bug Patrick mentioned; I suspect there are plenty of ways to reproduce this missing menus bug by triggering some sort of focus change…)

The interesting thing is that the commands still work, e.g. Cmd-1 still triggers Format: Cells, so if the command you want next has a keyboard equivalent and you can remember it, that's a "work-around" until Patrick has fixed the bug Wink

Smokey

_________________
"[...] whether the duck drinks hot chocolate or coffee is irrelevant." -- ovvldc and sardisson in the NeoWiki
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
pluby
The Architect
The Architect


Joined: Jun 16, 2003
Posts: 11856
Location: California, USA

PostPosted: Sun Jul 08, 2012 4:13 pm    Post subject: Reply with quote

sardisson wrote:
I see the same thing as TimT (e.g., lines showing like they're supposed to) on 10.5.8.


I found the cause of what I was seeing. It was due to some codes changes after the last test patch to prepare for fixing the blurry text on Retina displays.

I will need to fix this before I post the next test patch.

Patrick
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
pluby
The Architect
The Architect


Joined: Jun 16, 2003
Posts: 11856
Location: California, USA

PostPosted: Tue Jul 10, 2012 3:36 pm    Post subject: Reply with quote

I think that I have fixed the disabled Format :: Character menu bug that gbh reported as well as the blank menu bug that amayze found.

Can you install the test patch and tell us if both bugs are fixed for you?:

Intel:
http://sally.neooffice.org/test/NeoOffice-3.3_Beta-Patch-0-Test-6-Intel.dmg

Patrick
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
amayze
The Merovingian


Joined: Oct 24, 2005
Posts: 561
Location: Edinburgh, Scotland

PostPosted: Wed Jul 11, 2012 1:53 am    Post subject: Reply with quote

Patch 0 Test 6 fixes both the Character menu bug and the missing menus bug for me.

Thanks.

Andy
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
pluby
The Architect
The Architect


Joined: Jun 16, 2003
Posts: 11856
Location: California, USA

PostPosted: Fri Jul 13, 2012 9:57 am    Post subject: Reply with quote

FYI. I have included the fixes for both bugs in NeoOffice 3.3 Beta Patch 1. You can download the patch from the NeoOffice 3.3 Beta patch download page.

Patrick
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
Display posts from previous:   
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    NeoOffice Forum Index -> NeoOffice Beta Releases All times are GMT - 7 Hours
Page 1 of 1

 
You can post new topics in this forum
You can reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You cannot download files in this forum

Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group

All logos and trademarks in this site are property of their respective owner. The comments are property of their posters, all the rest © Planamesa Inc.
NeoOffice is a registered trademark of Planamesa Inc. and may not be used without permission.
PHP-Nuke Copyright © 2005 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Page Generation: 0.03 Seconds