Welcome to NeoOffice developer notes and announcements
NeoOffice
Developer notes and announcements
 
 

Download or installation problems? Try these steps
Problems after upgrading to NeoOffice 2017? Try these steps


Support
· NeoOffice Support
· NeoWiki


Announcements
· Twitter @NeoOffice


Downloads
· Download NeoOffice


RSS Feeds
· Announcements Only
· All Posts


  
NeoOffice :: View topic - Chart Lines Thicker
Chart Lines Thicker
 
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    NeoOffice Forum Index -> NeoOffice Beta Releases
View previous topic :: View next topic  
Author Message
amayze
The Merovingian


Joined: Oct 24, 2005
Posts: 561
Location: Edinburgh, Scotland

PostPosted: Wed Jul 11, 2012 2:01 pm    Post subject: Chart Lines Thicker Reply with quote

Hi Patrick,
Just compared a graph I printed a while ago with an updated version of the same graph printed today and noticed that some of the lines are thicker now.

Specifically the chart grid lines are thicker and also the black lines round the data point shapes.

I attach a test sheet and screen shots of the same chart in NeoOffice 3.2.1 w Java and 3.3 Beta.

Andy
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
pluby
The Architect
The Architect


Joined: Jun 16, 2003
Posts: 11882
Location: California, USA

PostPosted: Wed Jul 11, 2012 2:10 pm    Post subject: Reply with quote

I can reproduce this on my machines. I will put this in my queue to investigate.

Patrick
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
pluby
The Architect
The Architect


Joined: Jun 16, 2003
Posts: 11882
Location: California, USA

PostPosted: Wed Jul 11, 2012 5:36 pm    Post subject: Reply with quote

I think that I have fixed this bug. It was caused by the Mac OS X line drawing functions drawing lines 2 pixels wide when antialiased drawing is enabled. I fixed the bug by shifting the drawing coordinates down and to the right by half of the line width.

Can you install the test patch and tell us if the bug is fixed for you?:

Intel:
http://sally.neooffice.org/test/NeoOffice-3.3_Beta-Patch-0-Test-7-Intel.dmg

Patrick
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
amayze
The Merovingian


Joined: Oct 24, 2005
Posts: 561
Location: Edinburgh, Scotland

PostPosted: Thu Jul 12, 2012 2:23 am    Post subject: Reply with quote

Patch 0 Test 7 has fixed the thick lines problem for me.

Thanks.

Andy
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
pluby
The Architect
The Architect


Joined: Jun 16, 2003
Posts: 11882
Location: California, USA

PostPosted: Fri Jul 13, 2012 9:56 am    Post subject: Reply with quote

FYI. I have included the fix for this bug in NeoOffice 3.3 Beta Patch 1. You can download the patch from the NeoOffice 3.3 Beta patch download page.

Patrick
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
amayze
The Merovingian


Joined: Oct 24, 2005
Posts: 561
Location: Edinburgh, Scotland

PostPosted: Sat Jul 14, 2012 2:32 am    Post subject: Reply with quote

Unfortunately, the fix only seems to work on screen in NeoOffice. Printing still shows thicker lines.

I attach two screen shots of the graph from Print->PDF->Open in Preview.

Sorry I didn't spot this earlier.

Andy
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
pluby
The Architect
The Architect


Joined: Jun 16, 2003
Posts: 11882
Location: California, USA

PostPosted: Sat Jul 14, 2012 9:02 am    Post subject: Reply with quote

Printing is really a PDF and PDF supports much higher resolution drawing than any screen does. So, by default, Preview will use its own antialiasing algorithm to draw high resolution lines to a low resolution screen.

To see what is really going to be printed, press Preview's zoom in toolbar button 4 times. If you do that for the same print output in NeoOffice 3.3 Beta Patch 1 and NeoOffice 3.2.1 Patch 7, do they still look different? If so, can you post screen snapshots at that level of zooming in Preview?

Patrick
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
pluby
The Architect
The Architect


Joined: Jun 16, 2003
Posts: 11882
Location: California, USA

PostPosted: Sat Jul 14, 2012 3:05 pm    Post subject: Reply with quote

Ignore my last comment. I now know what is causing this bug and I will post a test patch in the next day or two.

After printing to PDF files in both NeoOffice 3.3 Beta and NeoOffice 3.2.1 and then zooming way into both, I can see that the lines are crisp when zoomed in. The bug is that my new "de-Javafied code" is setting the line width to a different width when printing than when displaying to the screen.

Patrick
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
amayze
The Merovingian


Joined: Oct 24, 2005
Posts: 561
Location: Edinburgh, Scotland

PostPosted: Sat Jul 14, 2012 3:28 pm    Post subject: Reply with quote

Ok. I'd just taken screen shots to show you the problem, but I'll not post them now! Smile

Glad you found the problem.

Cheers,

Andy
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
pluby
The Architect
The Architect


Joined: Jun 16, 2003
Posts: 11882
Location: California, USA

PostPosted: Sun Jul 15, 2012 9:38 am    Post subject: Reply with quote

I think that I have fixed the line thickness when printing bug and now the line thickness should be the same as it was in NeoOffice 3.2.1.

Can you install the test patch and tell us if the bug is fixed for you?:

Intel:
http://sally.neooffice.org/test/NeoOffice-3.3_Beta-Patch-1-Test-1-Intel.dmg

Patrick
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
amayze
The Merovingian


Joined: Oct 24, 2005
Posts: 561
Location: Edinburgh, Scotland

PostPosted: Sun Jul 15, 2012 3:20 pm    Post subject: Reply with quote

I've installed Patch 1 Test 1 and now the PDF files produced by both NeoOffice 3.3B and NeoOffice 3.2.1 Patch 7 are identical when zoomed in 4 times in Preview.

Thanks.

Andy
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
pluby
The Architect
The Architect


Joined: Jun 16, 2003
Posts: 11882
Location: California, USA

PostPosted: Mon Jul 23, 2012 3:54 pm    Post subject: Reply with quote

FYI. I have included the fix this bug in NeoOffice 3.3 Beta 2 which you can download from the NeoOffice download page.

Patrick
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
Display posts from previous:   
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    NeoOffice Forum Index -> NeoOffice Beta Releases All times are GMT - 7 Hours
Page 1 of 1

 
You can post new topics in this forum
You can reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You cannot download files in this forum

Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group

All logos and trademarks in this site are property of their respective owner. The comments are property of their posters, all the rest © Planamesa Inc.
NeoOffice is a registered trademark of Planamesa Inc. and may not be used without permission.
PHP-Nuke Copyright © 2005 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Page Generation: 0.03 Seconds