Welcome to NeoOffice developer notes and announcements
NeoOffice
Developer notes and announcements
 
 

Download or installation problems? Try these steps
Problems after upgrading to NeoOffice 2017? Try these steps


Support
· NeoOffice Support
· NeoWiki


Announcements
· Twitter @NeoOffice


Downloads
· Download NeoOffice


RSS Feeds
· Announcements Only
· All Posts


  
NeoOffice :: View topic - PostScript output / Printing redirecton (for extendedPDF)
PostScript output / Printing redirecton (for extendedPDF)
 
Post new topic   Reply to topic    NeoOffice Forum Index -> NeoOffice Testing
View previous topic :: View next topic  
Author Message
ovvldc
Captain Naiobi


Joined: Sep 13, 2004
Posts: 2352
Location: Zürich, CH

PostPosted: Tue Jan 18, 2005 1:57 am    Post subject: Reply with quote

sardisson wrote:
Well, THarf! Sad I'm out of ideas. Does the ever-so-helpful GS error still claim that your resulting file is going to be testdoc.tmp rather than testdoc.pdf?


AFAIR, the error is the same. I haven't a clue why it uses about .tmp, I didn't tell it to do that. And yes, I am using 1.2 of the ePDF macro.[/quote]

_________________
"What do you think of Western Civilization?"
"I think it would be a good idea!"
- Mohandas Karamchand Gandhi
Back to top
View user's profile Send private message
sardisson
Town Crier
Town Crier


Joined: Feb 01, 2004
Posts: 4588

PostPosted: Mon Apr 25, 2005 12:32 am    Post subject: Reply with quote

Oscar, after some time of not having extendedPDF working, I have it working again in this environment:

  • Neo/J 1.1 RC TestPatch-2.1 (I don't think the testpatch did it, it just happened to be part of today's upgrade cycle)
  • extendedPDF 1.2 (the upgrade to 1.1.4 codebase broke the old version I was using)
  • Acrobat Distiller 6.0.2
  • Mac OS X 10.3.9*
  • the current version of Marc Liyanage's script


* I believe it was an OS update that broke things, because OOo X11 was also broken during the same period, and nothing had changed with the OOo X11 version, its extendedPDF version, or its Liyanage script...but 10.3.9 seems to fix things for Neo/J, and X11 is working again with no changes other than the OS version.....

I finally saw the foo.tmp file, too; that part apparently got introduced in extendedPDF between 0.93 and 1.2.

Anyway, just an FYI in case you want to try to have things run all the way through automatically again.

Smokey

_________________
"[...] whether the duck drinks hot chocolate or coffee is irrelevant." -- ovvldc and sardisson in the NeoWiki
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
ovvldc
Captain Naiobi


Joined: Sep 13, 2004
Posts: 2352
Location: Zürich, CH

PostPosted: Mon Apr 25, 2005 3:25 am    Post subject: Reply with quote

sardisson wrote:
Oscar, after some time of not having extendedPDF working, I have it working again in this environment:

<clipped>

Anyway, just an FYI in case you want to try to have things run all the way through automatically again.


Thanks! Your environment looks quite like mine, except that I've switched to Acrobat 7 now (shouldn't make much difference, I hope).

Now, I tried it earlier, but it still gives issues. Can you update the hints section in the wiki to show exactly how you did it and what you ran in to? If not, just post here and I''' try it and put it in the wiki later when I have it working, too..

EDIT: I thought of something that might prove to be the problem. I have distiller in an "/Acrobat 7" subfolder of "/Applications". Will the script stil find the distiller or do I need to include that path? If so, could someone tel me how that works in applescript?

Best wishes,
Oscar

_________________
"What do you think of Western Civilization?"
"I think it would be a good idea!"
- Mohandas Karamchand Gandhi
Back to top
View user's profile Send private message
sardisson
Town Crier
Town Crier


Joined: Feb 01, 2004
Posts: 4588

PostPosted: Mon Apr 25, 2005 4:45 am    Post subject: Reply with quote

ovvldc wrote:
Now, I tried it earlier, but it still gives issues. Can you update the hints section in the wiki to show exactly how you did it and what you ran in to? If not, just post here and I''' try it and put it in the wiki later when I have it working, too..


Hrmf. I didn't change anything configuration-wise; what's in the wiki is exactly how I have things set up.

ovvldc wrote:
EDIT: I thought of something that might prove to be the problem. I have distiller in an "/Acrobat 7" subfolder of "/Applications". Will the script stil find the distiller


It should, as long as you have the correct name in your helper script (i.e., the foo 7.0.1 of foo 7.0.1.app, and as long as there's only one app with that name). My 6.0.2 is actually in /Applications/Graphics/Adobe Acrobat Professional and it invokes it fine.

Sad

Smokey

_________________
"[...] whether the duck drinks hot chocolate or coffee is irrelevant." -- ovvldc and sardisson in the NeoWiki
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
ovvldc
Captain Naiobi


Joined: Sep 13, 2004
Posts: 2352
Location: Zürich, CH

PostPosted: Mon Apr 25, 2005 11:38 am    Post subject: Reply with quote

sardisson wrote:
Hrmf. I didn't change anything configuration-wise; what's in the wiki is exactly how I have things set up.


OK. will try Smile. Thanks!

_________________
"What do you think of Western Civilization?"
"I think it would be a good idea!"
- Mohandas Karamchand Gandhi
Back to top
View user's profile Send private message
tlmurray
Red Pill


Joined: May 27, 2005
Posts: 8

PostPosted: Sat Jun 04, 2005 6:33 pm    Post subject: Reply with quote

Presently, with patch 6 in Panther 10.3.9 and Acrobat 7, if I select Adobe PDF as the printer and print a PostScript file, my distilled result shows no EPS graphics at all. If I File > Export as PDF, I get the previews of the EPS graphics.

Is it the intended goal of the project to process EPS graphics as any other graphics, without resorting to third-party tools (over and above the OS and Acrobat in the general retail market)?
Back to top
View user's profile Send private message
ovvldc
Captain Naiobi


Joined: Sep 13, 2004
Posts: 2352
Location: Zürich, CH

PostPosted: Sat Jun 04, 2005 11:41 pm    Post subject: Reply with quote

tlmurray wrote:
Is it the intended goal of the project to process EPS graphics as any other graphics, without resorting to third-party tools (over and above the OS and Acrobat in the general retail market)?


Yes it is. Unfortunately, the print system is unable to process EPS at this time due to technical limitations imposed by Apple.

So, even if we want to support EPS, right now we cannot. EPS support will not come until a switch from carbon/java 1.3 to cocoa/java 1.4 is made and that is some time (and some funding) away.

_________________
"What do you think of Western Civilization?"
"I think it would be a good idea!"
- Mohandas Karamchand Gandhi
Back to top
View user's profile Send private message
sardisson
Town Crier
Town Crier


Joined: Feb 01, 2004
Posts: 4588

PostPosted: Sun Jun 05, 2005 3:23 am    Post subject: Reply with quote

ovvldc wrote:
So, even if we want to support EPS, right now we cannot. EPS support will not come until a switch from carbon/java 1.3 to cocoa/java 1.4 is made and that is some time (and some funding) away.


That's assuming Java 1.4 prints differently from Java 1.3. The real problem is that Java 1.3 uses the "new" (i.e., Mac OS X) CoreGraphics to print and that EPS embedding is not supported in CoreGraphics, only in the old (deprecated) QuickDraw printing....

See Patrick's final comment in bug 359 where, after a long torturous diagnosis, we got to the bottom of this.

The upside is that if 10.4.x adds that feature to CoreGraphics, no change is necessary and all of the sudden printing EPS/EPS embedding in PDFs will miraculously work. And since QuickDraw is deprecated, someday Apple will have to fix it in CG before QD goes away, or Adobe and millions of EPS-using users will have Steve's head....

Smokey

_________________
"[...] whether the duck drinks hot chocolate or coffee is irrelevant." -- ovvldc and sardisson in the NeoWiki
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
arcady
Agent


Joined: Jun 11, 2005
Posts: 11
Location: San Francisco native

PostPosted: Wed Aug 10, 2005 4:03 pm    Post subject: Reply with quote

Anybody still using this thing, and using it with ghostscript rather than distiller?


I keep getting this error:

Code:
There was an error running GhostScript.
    Please check that your configuration is correct.
    (Command line: gs -q -dNOPAUSE -dBATCH -sDEVICE=pdfwrite -dCompatibilityLevel=1.3 -dPDFSETTINGS=/default "-sOutputFile=/Users/brianwong/Desktop/test.tmp" -c .setpdfwrite -f "/Users/brianwong/Desktop/test.ps")
System error 0 occurred: Fehler 0: Kein Fehlertext verfuegbar! at line: 705

_________________
http://arcady.deviantart.com

Color blindness is racism-you assume that I should be like you; color awareness is not-you respect that I am me.
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website AIM Address
OPENSTEP
The One
The One


Joined: May 25, 2003
Posts: 4752
Location: Santa Barbara, CA

PostPosted: Wed Aug 10, 2005 6:53 pm    Post subject: Reply with quote

Are you on 10.3 + ? You may want to try using the Apple supplied "pstopdf" instead. I'm not an extendedPDF user but I've been using the apple built in after ghostscript had issues installing on 10.3.+.

ed
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website AIM Address
sardisson
Town Crier
Town Crier


Joined: Feb 01, 2004
Posts: 4588

PostPosted: Wed Aug 10, 2005 7:36 pm    Post subject: Reply with quote

OPENSTEP wrote:
Are you on 10.3 + ? You may want to try using the Apple supplied "pstopdf" instead. I'm not an extendedPDF user but I've been using the apple built in after ghostscript had issues installing on 10.3.+.


Apple's pstopdf doesn't have support for creating structured PDFs, at least on 10.3.x Sad Thus part of our dilemma....

I seem to recall getting the same error trying to use some version of gs on my Mac when testing the extendedPDF stuff (although I have test PDFs sitting in that folder that claim they were made with gs Question maybe I got that error when trying to use pstopdf? It's been a while, but I'm certain that gs did work from OOo, though.)

Also, make sure you are using the most up-to-date version of extendedPDF; the older version would work with 1.1.2-based builds but not with anything newer. You need at least v1.2 for any OOo or Neo/J newer than 1.1.2/Alpha 2.

Finally, Marc Liyanage mentions in his tutorial that he uses Fink's gs, so that's another option if all else fails.

If you can provide more specifics as to your config, that would make it easier to narrow down the problem.

Smokey

_________________
"[...] whether the duck drinks hot chocolate or coffee is irrelevant." -- ovvldc and sardisson in the NeoWiki
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    NeoOffice Forum Index -> NeoOffice Testing All times are GMT - 7 Hours
Goto page Previous  1, 2
Page 2 of 2

 
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You cannot download files in this forum

Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group

All logos and trademarks in this site are property of their respective owner. The comments are property of their posters, all the rest © Planamesa Inc.
NeoOffice is a registered trademark of Planamesa Inc. and may not be used without permission.
PHP-Nuke Copyright © 2005 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Page Generation: 0.03 Seconds